BK Lydden Hill verslag en foto’s

sized_sized_1002-feat
Het is er dan toch van gekomen, de eerste race van het seizoen 2014, tevens ook de eerste kennismaking met de vernieuwde MG ZR van Luc. Daar moest het team wel voor het kanaal oversteken naar het Engelse Lydden Hill. Aangezien de eerste wedstrijd in Maasmechelen op 2 maart niet kon doorgaan wegens organisatorische problemen.

sized_IMG_5176

Op vrijdag was het team vertrokken met de boot richting Engeland, Rocky had het genoegen om Bakkerij Luc draaiende te houden dit weekend en kon dus niet van de partij zijn. De mensen willen nu eenmaal brood van de beste bakker en de bakkerij sluiten voor 3 dagen zat er niet in. De Slachmuylders willen geen hongerige mensen op hun geweten hebben !
Dus was het Luc die naar lydden Hill vertrok om er zijn eerste wedstrijd van 2014 af te werken. De verwachtingen waren redelijk hoog want Luc hoopte op een mooie A finale. De MG is afgelopen winter serieus onder handen genomen door de mannen van Chalmet Motorsport. Onder andere de ophanging is fel verbeterd.
Goed weer was voorspeld in Lydden Hill voor gans het weekend, dat is ook al iets waar we ons geen zorgen over moesten maken.
Zaterdag waren er de trainingen, en het viel al meteen op dat de wagen van Luc veel baanvaster was door de aanpassingen door Chalmet Motorsport aan de ophanging.
sized_IMG_5178

Heat 1 op zaterdag:
Luc moest van op de laatste rij vertrekken, maar dat liet onze bakker niet aan zijn hart komen en ging er vol tegenaan, tijdens de eerste ronde waren er al 2 concurrenten verwezen naar de achterlichten van de MG !! Dan kwam Luc een beetje te breed naar de chicane met een spectaculaire jump als gevolg. Dat was dan ook meteen de hoop opgeven op een goede tijd want door de jump stond de MG achteraan lek.
sized__MG_0209Met dank aan Mas Marc voor deze foto”

De tweede heat was er eentje die goed was, na de start onmiddellijk gaan jokeren en zo behaalde onze bakker een mooie 2e plaats. Heat 3 was ook uit hetzelfde bakkersdeeg gekneden en verliep zonder problemen. Dat resulteerde in een 3e plaats op de startgrid in de B finale.
sized_IMG_5737Full speed @ Lydden Hill

We laten even Luc aan het woord over zijn B Finale:
Ik was van op de derde plaats goed gestart en lag onmiddellijk op kop, door het jokerspel verloor ik de koppositie aan Kris Bammens en dan heb ik met Kris gestreden om dat plaatsje in de A finale die ik gelukkig heb gewonnen van Kris. Dus ik was superblij, de eerste wedstrijd en meteen in de A finale, mijn weekend was al geslaagd

Dus onze Retro Sun Bakker (Dat is brood gebakken onder de zonnebank….hihihi) stond zo in de A finale.
Bij de start die Luc vanop de laatste rij moest doen was het niet zo evident om meteen op te schuiven. aangezien in Lydden Hill de jokerronde meteen in het verlengde van de start ligt vond Luc het misschien best om meteen die jokerlap aan te snijden, maar dat bleek geen goede keuze. Luc bleef achteraan en tot overmaat van ramp reed hij in de derde ronde nog lek in één van de vele putten op het onverhard met een opgave tot gevolg.
sized_IMG_5719 Start van de A finale

Zo kwam een eind aan het Lydden Hill verhaal, al bij al een zeer mooi resultaat voor Luc die zijn betrachting om zoveel mogelijk A finale’s te rijden al meteen waar maakte.
Het laatste woord in dit verslag is voor onze rijder zelf:

Ik heb een fantastisch weekend beleefd, de auto was door Chalmet Motorsport echt top afgeleverd. Gans het weekend heb ik zonder mankementen gereden, waarbij ik Christoph bedank voor de inzet, ook wil ik de andere teamleden nog bedanken, Ivan en Johan die goede service hebben geleverd. Dan wil ik Carine ook niet vergeten voor het lekkere eten gans het wekend. Ik kijk er al naar uit om de volgende wedstrijd te rijden !
sized_IMG_5193

Tekst en foto’s : Gino Wallaert
Onderstaand nog wat foto’s van Luc in Lydden Hill.

FacebookTwitterGoogle+Delen