BK Maasmechelen – A Finale voor Rocky !

BK-MM-21.07.2013
Op 21 juli kreeg ons land een nieuwe koning, maar wij trokken ons daar niets van aan en zijn in Maasmechelen de Duivelsberg gaan onveilig maken met een heet dagje rallycross, zowel letterlijk als figuurlijk…….

sized_IMG_2395

Voor Rocky was het zijn eerste deelname in Maasmechelen, Luc had er al eerder aan de start gekomen in maart. Het was Luc zijn dagje niet in Maasmechelen, er brak 2 maal een kardan in de heats en zo belandde Luc met zijn MG ZR in de C finale. Luc was op weg om die C finale op zijn naam te schrijven maar terug gooide het pechduiveltje roet in het eten. Luc aan de kant en weg winst C finale.

sized_IMG_2652

Voor Rocky verliep de dag iets “heter” het was op het circuit gloeiend heet en in Rocky zijn heats was het figuurlijk heet. Rocky vocht zich een plaats rechtreeks naar de B- finale wat een zeer sterk resultaat is want de Supernationals -2000 is een zeer sterk bezet veld. Vanop de laatste startrij volgde Rocky de groep B finalisten naar de eerste bocht, waar hij de auto voor hem mooi langs binnen te grazen nam, plaatsje opgeschoven dus!
Maar dan begon de strijd pas, bij het ingaan van de 2e ronde kreeg Rocky een tik op de achterkant van de wagen wat een spin tot gevolg gaf en een bezoek aan de Maasmechelse kattebak. Rocky zijn Peugeot zat vast en dat was opgave als gevolg……maar dit was zonder Van Riet gerekend. Die ging in de spinnekop zwaar over de kop en bleef op zijn zij liggen (Van Riet wilde tonen aan Luc dat hij niet de enigste was die dit kon) De koersdirectie trok de rode vlag en besloot de reeks te herstarten. Rocky had zo wat geluk en het reglement zegt dat iedereen die de heat is gestart mag herstarten na een rode vlag, ook al ben je uitgevallen tijdens die reeks. De Peugeot had geen schade opgelopen tijdens die spin en Rocky kon gewoon herstarten in die B finale.
sized_IMG_2408

De herstart verliep zonder problemen voor Rocky maar de collega’s hadden het anders begrepen. Rocky bekeek alle gevechten vanop de 3e rij en zoals het gezegde “Als 3 honden vechten voor een been”……juist, loopt Rocky er mee heen ! In het hellegat kon Rocky voorbij de strijdende medepiloten die het aan het uitvechten waren half naast de baan, en verzekerde zich zo van een plaats in de A-finale !
sized_IMG_2657Rocky deelde ook in de klappen maar kon verder racen

De A finale was een echte super prestatie van Rocky, eerste maal op de duivelsberg met de Peugeot en meteen een klasse resultaat ! Dat er niet veel meer inzat dan proberen aan te klampen in de A finale wisten we natuurlijk. Rocky behaalde dan ook de 7e plaats, wat een super resultaat is voor onze kersverse papa !
Onderstaand nog een fotoalbum van ons 2 mannen in Maasmechelen.

FacebookTwitterGoogle+Delen