Verslag en foto’s BK Mettet

sized_BD__RX Mettet 2 928-featLeuke wedstrijd voor Luc tijdens WRX Mettet.

Tijdens de Belgische manche van het WK rallycross in Mettet stonden de Supernational + en – 2000cc piloten aan de start voor hun BK wedstrijd af te werken. Ook SLR racing was van de partij met Luc Slachmuylders die zijn bakkersoven dit weekend ruilde voor de rallycross MG ZR…..

IMG_8410

Op donderdagavond was het team al ter plaatse en onmiddellijk werd het parcours te voet verkent. Bij de eerste kennismaking zag het er een zeer technische omloop uit, maar ook een mooie aangename omloop. Die donderdagavond hebben de SLR mannen samen met Chalmet Motorsport en het nodige gerstenat de plannen besproken om de wedstrijd zo goed mogelijk aan te pakken. Na een goede nachtrust was het de vrijdag al meteen menens. Tijdens de vrije training had de wagen van Luc een goed gevoel op het plezante circuit, bakker Luc was in zijn nopjes.
sized_BD__RX Mettet 2 041

Heat 1 op vrijdag: Na een goede start reed onze bakker net na Vandenbergh de eerste bocht door, Luc had een goede snelheid in de MG ZR en voelde dat hij sneller was dan de gele Ibiza want hij kleefde aan de achterbumper. Luc dacht er goed aan te doen om meteen te gaan jokeren, maar dat bleek geen goede keuze te zijn. Hij kwam na de joker terug als 4e de baan op en moest alles uit de MG halen om nog de 2e plaats te bemachtigen, wat hem ook lukte ! Luc sloot heat 1 af met een mooie 2e plaats in zijn heat en met een goed gevoel….op naar heat 2…

IMG_9064

Over heat 2 kunnen we kort zijn, bij de start brak er een cardan aan de MG en zo was het meteen game over. Het Chalmet Motorsport team, met name Johan en Koen had in sneltempo de kapotte cardan vervangen. De klus was in 10 min geklaard, bakkertje blij met de service en bedankt bij deze de mannen nog eens !

sized_BD__RX Mettet 2 931

Heat 3 werd goed gestart met kopstart, het rechte stuk naar de jump was een zij aan zij gevecht maar Luc nam het zekere voor het onzekere en koos voor de 2e plaats want door het uitvallen in heat 2 kon Luc zich geen misstap veroorloven met het oog op een eventuele halve finale. De heat werd zonder problemen afgehaspeld met een mooie 2e plaats voor de zwarte MG ZR.
IMG_9668

Op naar de halve finale !
Luc stond op rij 2 net achter de pole man, wat een zeer goede startpositie was. Maar het pechduiveltje sloeg weer toe…..nogmaals een cardanbreuk. Zo was het meteen uit met de pret om mee te strijden voor een eventuele finaleplaats. Dan heeft Luc zijn 4 ronden gereden om de fans wat te plezieren met drift en schuifwerk.

Luc Slachmuylders
Dit was een leuk weekend, we hebben ons goed geamuseerd en de omloop gaf mij een goed gevoel. Jammer van de cardan breuken want ik had het gevoel dat er meer inzat. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om alle mensen te bedanken die geholpen hebben en Christoph die met Chalmet Motorsport terug een excellente service heeft gedaan. Dit was een weekend dat we niet vlug gaan vergeten, mede door de winst van Christoph in onze klasse. Een feestje kon niet ontbreken achteraf.
IMG_9673

Onderstaand nog een aantal foto’s van de wedstrijd. Met dank aan Johan Hendrickx van www.rallysportpictures.be en Johan Dingenen

FacebookTwitterGoogle+Delen