Verslag RCE Maasmechelen

sized_1006Foto Mas Marc
11 Augustus was de dag van RCE Maasmechelen, de Supernationals reden er voor hun BK punten. Ook onze Luc was van de partij. Rocky had andere verplichtingen en kon niet mee racen.

IMG_7234

Lekker weertje om te rallycrossen op zaterdag wanneer de vrije en tijdstrainingen verreden worden. Luc zijn wagen voelde lekker aan na wat wijzigingen in de afstelling, dus dat beloofde voor de tijdstraining, maar het liep toch anders.
Eens de MG in hoge toeren kwam begon die rare bewegingen te maken, van de lijn afwijken en van links naar rechts zwalpen. “De wagen stuurt als een bitch” was Luc zijn commentaar. Na controle van verschillende dingen bleek er een stuk metaal in de cardan te zitten.
IMG_7219

Op zondag was het echte werk, de race voor de BK punten en samen met de RCE rijders. Veel volk op de Duivelsberg om de mannen aan het werk te zien !
Na de problemen van de zaterdag kon Luc niet meer testen want er was geen warmup voorzien. Dus besloot onze bakker het rustig aan te doen tijdens heat 1. Na 2 ronden was er een remprobleem op de MG ZR en na een lichte aanrijding is Luc naar de paddock gereden om meerdere schade te voorkomen.
Christoph Chalmet heeft dan de auto op punt gezet voor de 2e heat en die verliep zonder problemen, met enkele mooie duels.

IMG_6449
Bij de start van heat 3 was er terug een probleem.
Luc Slachmuylders:
Al van bij de start voelde ik dat de wagen minder vermogen had en maar op 3 cilinders draaide, dus richting paddock om na te zien wat er deze keer mis was. Bleek dat er een bougie gebroken was. Maar na het vervangen van de bougie draaide de motor nog op 3 cilinders…..met als gevolg einde wedstrijd.
schoon zicht
Zou het hiermee te maken hebben dat “het pinneke” is afgebroken ?

bougie
Bij deze dankt Luc Chalmet Motorsport voor de service, Pedro voor de hulp en natuurlijk de supporters niet vergeten.
We hebben toch veel bijgeleerd ondanks de vele kleine problemen. Op naar de volgende !
Met dank aan Johan Hendrickx voor de foto’s, meer foto’s van deze wedstrijd kan je vinden op Johan zijn site www.rallysportpictures.be
IMG_5747IMG_6119

FacebookTwitterGoogle+Delen