NK/BK Valkenswaard

Pech voor Luc, eerste meters voor Rocky !

sized_IMG_0781

Op 14 april was er op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard de eerste wedstrijd voor het NK, tevens al de derde voor het BK. Ons mannen kwamen er aan de start met volle moed…..

Voor Luc en Rocky waren het hun eerste meters op het Eurocircuit, voor Rocky zelfs zijn eerste meters in het Rallycross gebeuren. Door het niet deelnemen op de testdag in maart hadden ons mannen daar nog niet kunnen rijden en was het voor beiden hun vuurdoop op het Eurocircuit. Voor Luc daarentegen is het al zijn 3e wedstrijd voor het BK.
sized_IMG_0929

Heel veel foto’s hebben we van Luc niet kunnen nemen…..Luc en Rocky stonden meteen samen aan de start in de eerste heat, na welgeteld één ronde zag Luc de kans om zijn MG eens te laten bekijken langs de onderkant, inderdaad in bocht 1 ging Luc met een wiel in het zand en de auto rolde op zijn dak. De schade viel uiteindelijk nog mee maar een volgende heat rijden zat er niet in voor Luc want de zijramen waren uit de wagen gevlogen evenals de voorruit was aan diggelen.

sized_IMG_1660

In deze heat waar Luc over kop ging was Rocky ook aan het racen, die had luc zijn koprol gezien en was zodanig van slag dat hij de volgende ronde de chicane vergat te nemen….
Rocky:
Ja, je moet op zoveel letten he, de Jokerlap, chicane….ik zag Pa over kop gaan en was helemaal van slag, je weet niet wat er gebeurd is als je in de wagen zit te koersen, was hij ok of niet ? Dat speelde door mijn hoofd en zo vergat ik de chicane te nemen.
Een laatste plaats was Rocky zijn verdict in de eerste reeks.

sized_IMG_0930

Tijdens de 2e en 3e reeks kon Rocky aan zijn leerschool in de RX beginnen en het ging duidelijk beter en beter met als gevolg een plaatsje in de B Finale waar hij 5e werd.
Onderstaand een aantal foto’s in een album van de dag in Valkenswaard.

FacebookTwitterGoogle+Delen