Verslag NK Valkenswaard 12 mei

feat-nk-mei

Op 12 mei was er in het Nederlandse Valkenswaard de wedstrijd voor het NK waar Luc en Rocky aan deelnamen. Luc behaalde er zijn allereerste beker in zijn rallycross carrière………

sized_NK Rallycross Mei 145 (Large)

Het was een Belgisch weertje in Nederland, regen, droog, regen…….moeilijke omstandigheden om een correcte afstelling te kiezen voor de wagens. Vanaf de trainingen voelde Luc zijn wagen goed aan, Rocky had een beetje problemen met de regenbanden wat bij de eerste reeks bevestigd werd. Luc reed foutloos en met de bedoeling van het circuit te leren kennen. Tijdens de eerste reeks worstelde Rocky nog steeds met de verkeerd afgestelde wagen om in de regen te rijden, voor Rocky was het nog maar zijn 2e wedstrijd en de eerste maal in de regen dus was het een beetje zoekwerk naar een goede afstelling van de Peugeot.
sized_NK Rallycross Mei 094 (Large)Rocky worstelde in de regen met de afstelling

De tweede reeks was het voor Rocky beter omdat het droog werd, maar de Peugeot was nog niet goed qua baanligging. De derde reeks was droog en dan hebben we een redelijke tijd neergezet met als resultaat Luc een A finale, en Rocky een B finale. Rocky heeft in de B finale een mooie spannende wedstrijd gereden met een mooie plaats.
sized_NK Rallycross Mei 814 (Large)Een mooie B finale voor Rocky

Luc had zijn A finale rustig gestart met de bedoeling geen brokken te maken zoals de vorige wedstrijd (Waar Luc zijn MG langs de bodemkant liet bewonderen) Luc draaide zonder problemen zijn rondjes in die A finale en behaalde een mooie 5e plaats. Met die 5e plaats is Luc zijn eerste beker binnen om in de trofeeën kast te plaatsen. En ook belangrijk, deze keer zijn er geen noemenswaardige brokken gemaakt zodat het team met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd kan toeleven.

sized_NK Rallycross Mei b 138 (Large)
eerste bekerLuc haalt ziijn eerste beker af

Met dank aan Johan Dingenen voor de mooie foto’s.

FacebookTwitterGoogle+Delen