Verslag NK Valkenswaard 16.06.2013

NK-VW-16-juni
Zoals we reeds eerder gemeld hadden op onze site stond er op het NK in Valkenswaard een wagenwissel op het programma voor onze 2 piloten. Rocky zijn Peugeot 205 staat nog in zijn blootje (Motor weg voor revisie) en daarmee stond Luc zijn MG-ZR af aan Rocky zodat hij met de Honda Civic Type R kon rijden van Chalmet Motorsport., een hele aanpassing dus voor ons mannen……..


sized_1003Rocky kreeg de MG-ZR van Pa Luc

De eerste heat was zoals verwacht ééntje om aan te passen aan de wagens, Luc probeerde zijn stunt over van de eerste race in VW eerder dit jaar waar hij zijn MG op zijn dak plaatste in de eerste bocht. De Honda schoof op dezelfde plaats het zand in maar bleef mooi met de pootjes op de grond, tot grote opluchting van Christoph Chalmet die met een bang hart stond toe te kijken. Rocky had alle moeite om zich aan te passen aan de MG en dat resulteerde in geen al te beste tijden in heat 1.
sized_1005Luc met de Honda

In de 2e heat ging het al beter voor Luc en Rocky, Luc had een kopstart en gaf deze niet meer af met een mooie reeksoverwinning als gevolg. Rocky was ook beter op dreef met de MG en aan een goede heat bezig tot er een collega piloot uit de jokerronde kwam en Rocky zijn deur wat wilde verbouwen…weg mooie tijd voor Rocky.
sized_Johan-2Luc volle gas door de jokerronde

Reeks 3 dan, kopstart voor Luc in de Honda met Rocky in het zog. Maar luc had een verkeerd schakelmoment zodat hij snelheid verloor en terug viel. Rocky nam de leiding over maar zijn feestje duurde niet lang, op het onverhard moest Rocky de leiding afstaan en belande zo op een 2e plaats in deze reeks, Luc kwam als 3e over de streep.
Deze 3 heats samen resulteerde een B-finale plaats voor ons mannen….maar al vlug kwam er een koude douche uit de richting van de koersdirectie. Door dat er 1 deelnemer te weinig was voor die B-finale beslisten ze leukweg om die B-finale af te gelasten. Zo kwam er abrupt een einde aan de rallycrossdag van ons mannen.
sized_1002

sized_1001

De volgende wedstrijd is op 14 juli en dit nogmaals in Valkenswaard, dan komen onze mannen terug aan de start in hun eigen wagen en gaan ze terug proberen wat spektakel te brengen.

Met dank aan Marc Mas en Johan Dingenen voor de mooie foto’s

FacebookTwitterGoogle+Delen